GERÇEK VE HAYALİ BABALAR (EDİTÖR: S. AKTHAR- H. PARENS)

 

Kitap babaların çocuklarını ve çocukların babalarının hayatlarındaki rolünü psikanalitik bir bakış açısıyla inceliyor. Babalar da çocukların erken dönem gelişiminde anneler kadar önemli midir? Klasik psikanalizin babalar hakkındaki fikirleri tartışmaya açılıyor. Eğer önemlilerse bu etkilerin uzun vadeli sonuçları nelerdir? ''Babasal konum'' nedir? Babasal konumun çocukların kimlik oluşumunda ve duygusal gelişimlerindeki önemi nedir? babaların gerçek ve sembolik varlığı ne demektir? Baba ''birincil bakım veren'' konumunda olabilir mi? Olduğu örneklerde çocuklardaki gelişim nasıl seyretmiştir? Babaların yokluğu ya da varlıklarının çocukların üzerindeki etkileri nelerdir? sorularına eğilip klinik gözlemlerle tartışılıyor. 

Babaların farklı kültürlerde ve toplumlarda nasıl algılandığı ve temsil edildiği araştırılıyor. Sinemadaki bazı filmlerin analizleriyle babalık figürlerinin nasıl işlendiği inceleniyor. 

Psikoterapi sürecinde babaların rolü ve babalarla ilgili aktarım dinamikleri inceleniyor. Babaların yokluğunun veya olumsuz etkilerinin üstesinden gelmek için kullanılabilecek terapötik yaklaşımlar ve stratejiler tartışılıyor. 

Yorumlar

Popular Posts